Ovntørret brænde – optimal brændsel til brændeovn og pejs

08 marts 2023
Astrid Pedersen
ovntørret brænde

Når man tænker på at fyre op i sin brændeovn eller pejs, tænker man måske ikke umiddelbart over, hvilken type brænde der egner sig bedst. Dog kan valget af brændekilde have en betydelig indflydelse på både varmeudbyttet og brændstofforbruget.

I denne artikel vil vi kigge nærmere på fordelene ved at vælge ovntørret brænde som brændekilde.

Bedre varmeudbytte

Først og fremmest giver ovntørret brænde et betydeligt bedre varmeudbytte end almindeligt lufttørret brænde. Dette skyldes, at ovntørring af brænde fjerner en større del af vandindholdet i træet, hvilket gør, at brændet er mere energirigt.

Dermed kan man opnå samme varmeudbytte ved at brænde mindre ovntørret brænde end lufttørret brænde, hvilket kan være en økonomisk fordel.

Mindre røg og skorpeopbygning

Et andet fordel ved ovntørret brænde er, at det producerer mindre røg og skorpeopbygning i skorstenen. Dette skyldes, at ovntørring af brænde fjerner en større del af fugten, der normalt ville fordampe og producere mere røg og skorpeopbygning.

Dermed kan man undgå problemer med skorstenen og samtidig opnå et mere miljøvenligt brændestof.

image

Længere brændetid

Endelig giver ovntørret brænde også en længere brændetid end almindeligt lufttørret brænde. Dette skyldes, at det ovntørrede brænde indeholder mindre fugt, hvilket gør, at det brænder langsommere og mere kontrolleret.

Dermed kan man opnå en mere stabil og langvarig varmeudvikling, og man kan undgå at skulle tilføre brænde så ofte.

Ovntørret brænde fra Bredsten Biobrændsel

Hvis man ønsker at købe ovntørret brænde, er Bredsten Biobrændsel en god mulighed. Hos Bredsten Biobrændsel kan man få ovntørret brænde af høj kvalitet, som er egnet til brug i både brændeovn og pejs.

Brændet er tørret ved høje temperaturer i en ovn, hvilket sikrer et lavt fugtindhold og et højt varmeudbytte. Desuden er brændet produceret af resttræ fra dansk skovbrug, hvilket gør, at det er en miljøvenlig og bæredygtig løsning.

Du kan læse mere og se det store udvalg af brænde i top kvalitet på bredstenbiobraendsel.dk.

Flere Nyheder